Döbbent gyerekek nézték a koppenhágai zsiráfdarabolást

Fotó: Getty Images / Buddhika Weerasinghe

A koppenhágai állatkert elég brutális módját választotta a szemléltetésnek, Ferenc pápa galambját egy sirály támadta meg, Drezdában pedig egy eltévedt jávorszarvas okozott riadalmat. Az év állatfotóiból válogattunk.


Cetcápa egy traktoron a kínai Xiangzhi piacán. A tudatlan halászok tengeri szörnynek hitték a fokozottan védett állatot.


A béke jelképeként két fehér galambot engedtek szabadon a gyerekek a hívők tízezrei előtt elmondott pápai Úrangyala imádság után, ám másodpercekkel később egy varjú és egy sirály támadta meg a galambokat. Az egyik némi tollveszteség árán kiszabadult a sirály karmai közül, a másikat folyamatosan csipkedte a levegőben a varjú, amíg el nem tűntek szem elől. Előzőleg a pápa az erőszak befejezésére szólította fel az Ukrajnában szemben álló feleket.


Elszabadult leopárd tartott rettegésben egy észak-indiai nagyvárost, a pánik miatt többen megsérültek. Egy katonai kórház udvarán sikerült befogni, de az állat újra elszökött.


Egy szumátrai orangután az indonéziai Sibolangitban. Az állat légpuskától sebesült meg, mert a környéken fegyverrel próbálják távol tartani a vadállatokat a pálmaolaj-ültetvényektől.


Fotóriporterek fényképeznek egy galambot a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén Sao Paulóban.


Turisták a spanyolországi Grazalemában a bikahúzó fesztiválon.


Eltévedt jávorszarvas a Siemens drezdai irodaházában. A rémült állatot altatólövedékkel ártalmatlanították, majd a drezdai állatkertbe szállították.


Tradicionális lovaskocsik, a botticellék várakoznak Rómában a Piazza di Spagnán.


A chilei szafariparkban közvetlen közelről figyelhetik a turisták a vadállatokat.


Seregélyek az észak-izraeli Negev-sivatagban.


Jukát, a 38 ezer éves bébimamutot 2010-ben találták a Laptyev-tengernél. Októbertől egy moszkvai tárlaton látható az állat múmiája.


Csü Hsziao anyamedve és három kölyke a dél-kínai Kuangcsou Csimelung Szafariparkban. A három bocs a kínai mesterséges pandatenyésztési program keretében született júliusban, jelenleg ők az egyedüli élő hármas óriáspanda-ikrek a világon.


Rosa, a négyéves nőstény szibériai tigris a Debreceni Állat- és Növénykertben. A tigris egy dél-angliai állatkertből érkezett Debrecenbe egy nemzetközi fajmentő program keretében.


A müncheni Hellabrunn Állatkert egyik jegesmedvéje játszik egy terelőbójával.


Japanese Macaques Form Huddle To Keep Warm

Japán makákók bújnak össze a hideg miatt Awajishima szigetén.


Ezrek tiltakoztak, mikor a koppenhágai állatkertben úgy döntöttek, leölnek egy 18 hónapos zsiráfborjút, és nyilvánosan darabolják fel, hogy később az oroszlánok megegyék. Ahhoz, hogy a zsiráfszaporulat genetikailag egészséges maradjon, Mariust egy másik állatkertbe kellett volna szállítani, de senki nem akarta megvenni.


Újszülött bonobo és anyja pihen a németországi Wuppertal állatkertjében.


Seita, a rozmár, a jokohamai akvárium sztárja buborékgyűrűt fúj.


Kőszáli kecskék egyensúlyoznak az olaszországi Antrona Pianában található gát oldalán. Az állatok a köveken kicsapódó só miatt vállalják a nyaktörőnek tűnő mutatványt.


Stark, Ryan;

Ryan Stark rendőr őrmester négylábú társa, Kye koporsója fölé hajol a rendőrkutya hősi halottnak kijáró gyászszertartásán Oklahoma City egyik baptista templomában. A K-9-nél szolgáló hároméves belga juhászt augusztus 24-én szúrta le egy betörő, és 25-én halt bele sérülésébe. Kye vezetője, Stark őrmester rálőtt a bűnözőre, és halálosan megsebesítette.