Megák

Interaktív, multimédiás dokumentumfilmek, szövegek és infografikák. A linkekre kattintva a nagy lejátszás gomb indítja el az anyagokat.

legfrissebb cím szerint

Startup

A legdrágább lottószelvény

Új aranyláz van, mindenki az új Facebookot szeretné feltalálni világszerte. Pedig a startupok 90%-a elbukik, a Facebookhoz hasonló sikerek pedig egy lottóötös gyakoriságához mérhetőek. Multimédiás riport arról, miért lesz valakiből ennek ellenére startupvállalkozó?A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Oktatás

Az agykereskedelem a világon a legjobb üzlet

Magyarországon 26 ezer külföldi diák tanul a felsőoktatásban. De miért jönnek? A magyar diploma értéke, a képzés ára vagy az európai uniós vízum a döntő? Multimédiás nagyriport. A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Szocio

Zöldnek hazudott fekete füst

Biomasszaként elszámolt kényszerfűtés és a paksi atom mindenhatósága vet árnyékot a magyar megújuló energiára. Multimédiás nagyriport. Háttér: saját kutatásA cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Szocio

Húsvágás – egy plasztikázott férfi története

Róbert 33 évesen döntött úgy, hogy új arcot akar. Akár kisebb vagyont fizetett volna azért, hogy egészségét kockázatva vésővel essenek orvosok az arcának. Multimédiás nagyriport.A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Globalizáció

Bedönti-e a VW-hazugság az országot?

Bár a VW-csalás gazdasági hatásait lehetetlen megjósolni, aggodalomra ad okot Magyarország függősége a autógyár sikereitől. Multimédiás riport. A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Globalizáció

A háborúnak nem lesz vége, a gyereknek iskolába kell mennie

Multimédiás riport egy török menekülttáborból. A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Globalizáció

Elátkozott idők – a devizahitel-katasztrófa bennfentes története

Milliónyi családot elcsábított, majd becsapott és megkeserítette az életüket. Multimédiás nagyriport. A cikk indításához kattintson a fenti play gombra. Chrome böngészőn fut a leggyorsabban, más böngészőn előfordulhat, hogy néhol lelassul.

Oktatás

Repülőjegy csak oda

A Fazekasból minden ötödik diák külföldön tanul tovább. Az ő tudásuk már rövid távon is hiányozni fog Magyarországról. Multimédiás riport az agyelszívásról. A cikk indításához kattintson a fenti play gombra. Háttér: saját kutatás

Globalizáció

Ha Magyarországra jössz

Multimédiás nagy riport: Milyen fizikai és láthatatlan akadályokat kell leküzdeniük a menekülteknek? A cikk indításához kattintson a fenti play gombra.

Szocio

Érdi pokol

Ma Magyarország lakosságának 27%-a, vagyis mintegy 2,7 millió ember él agglomerációban, többen, mint Budapesten. Keresetük benzinre költik. De ez hosszú távon fenntarthatatlan. Multimédiás riport. A cikk indításához kattintson a nagy play gombra. Háttér: saját kutatás