Pillantás a startup-kulisszák mögé

-

Feltárulnak a startup-lét titkai azok előtt, akik 2017. április 20-án és 21-én ellátogatnak a Startup Safary programjaira.


A Berlinből induló, mára tíz országban is sikerre vitt nemzetközi esemény látogatói két nap erejéig bepillanthatnak a legsikeresebb budapesti startupok és tech cégek kulisszái mögé, hiszen az esemény célja is épp ez: mélyebb betekintést adni a nagyközönségnek arról, hogyan is működik belülről egy startup.

Az idén második alkalommal hazánkba érkező rendezvényt a Startup Safary Budapest szervezi. A szafari lehetőséget ad arra, hogy a látogatók találkozhassanak a startupokkal, alapítókkal, inkubátorokkal és befektetőkkel, és megismerhessék a hazai szcéna viszonyait.

A szakmai minifesztiválon idén is számos program várja az érdeklődőket. Nyílt reggelik, workshopok, meetupok, hackathonok, irodalátogatások és előadások sora kalauzolja el az érdeklődőket a budapesti tech és startup ökoszisztémában.

A Startup Safaryt Maciek Laskus és Clarissa Steinhöfel indította útjára Berlinből. A kezdetben csak hobbiként megszervezett esemény hamar kinőtte magát, így végül 2014-ben a két főszervező céget alapított. 10 hónappal később a szafarira Athénban került sor – ez volt az első olyan esemény, amelyet Berlinen kívül rendeztek meg. 2015-ben a Startup Safary Európa határait is átlépte, amikor a kirgizisztáni Biskekben is megnyíltak a kapuk a szafari látogatói előtt.

A budapesti rendezvény – a Startup Safary filozófiájához híven – nem egyetlen helyszínen zajlik. A város több pontján folynak majd az események, amelyekre online regisztrálhatnak az érdeklődők. A részletes programot megtalálhatja az esemény weboldalán.