Most épp az acéliparban lát fantáziát az állami tőkealap

Forrás: Thinkstock

-

210 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Széchenyi Tőkealap a nyíregyházi SYSX informatikai cégben.


A vállalkozás fő profilja az acélipari hegesztésekhez használatos eszközök és szoftverek fejlesztése, amely a fémipar gyártási folyamatainak monitorozása és azonnali értékelése révén javítja a munkavégzés és a késztermék minőségét.

A SYSX terméke, a Gémtech Energia Megtakarító és Munkaidő Optimalizáló Rendszer (GEMMOR) egy adatgyűjtő, tároló, kiértékelő és közbeavatkozó rendszer, amely a hegesztőgépre kapcsolva a technológiai vezetők, termelésirányítók számára biztosít pontos információkat a hegesztési munkafolyamatokról.

A rendszernek köszönhetően a munkavégzések során mérhetővé és egy számítógépes hálózat segítségével szervereken tárolhatóvá is válnak a hegesztések paraméterei. A szoftver révén akár valós időben is megtekinthetőek és kiértékelhetőek a munkafolyamat adatai. Az így kapott eredményeknek köszönhetően pedig minőségjavulás, az utómunkák mennyiségének csökkenése, energiamegtakarítás, hatékonyságnövelés érhető el, valamint a kinyert adatok elemzéseinek eredményei a dolgozók oktatásában is felhasználhatóak.

A SYSX elsődleges célja a GEMMOR rendszer piacra vitele és továbbfejlesztése, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése.