Ebben látja a siker titkát a világhírű startup-befektető

-

A startupok legalább akkora segítséget tudnak egymásnak nyújtani egymásnak, mint a legjobb inkubátorházak - vallja Saeed Amidi, világszerte elismert befektető.


A szakértő szerint a Google-t is azt tette azzá, amivé lett, hogy mindig kihasználta az adandó együttműködési lehetőségeket és megtalálta a megfelelő munkatársakat. Persze őket leutánozni nem egyszerű, ahhoz az ott dolgozók tehetségén kívül szükség volt a megfelelő gazdasági környezetre is.

Amidi arról is beszél a VS.hu-nak adott interjújában, hogy bár volt rá lehetőségük, miért döntöttek úgy, hogy mégsem adnak egy lehetőséget az azóta már óriási sikereket elérő Airbnb-nek.Saeed Amidi immár 1996 óta befektetője a technológiai szektornak, majd 2000-ben több társával megalapította az Amidzadot. Azóta számos cégben vállalt szerepet befektetőként, többek közt a PayPal, a Preview systems, a Lending Club, a Zoosk, a Flipora, az Affinity Circles, a Techdirt, a Sigmaquest, a Scanscout, vagy éppen a NextBio. Az utóbbi 25 évben az Amidi-csoport több cégében is vezető szerepet vállalt, ezek összértéke meghaladja a 250 millió dollárt. Saeed ezen kívül az egyik legnépszerűbb szilikon völgyi inkubátorház, a Plug and Play feje is. Ez utóbbiban már több mint 1600 startup fordult meg és olyan cégek kezdték náluk a pályájukat mint a Dropbox, vagy a PayPal.