150 millió dolláros alap tech startupok számára

-

A Samsung NEXT Alap csúcstechnológiás szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó startupok létrehozásának és fejlesztésének támogatására jött létre.


A korábban Samsung Globális Innovációs Központ (Samsung Global Innovation Center) néven ismert Samsung NEXT egy olyan 150 millió dolláros kockázatitőke-befektetési alapot hozott létre, amely a magas szintű szoftveres és szolgáltatási fejlesztésekkel foglalkozó startup vállalkozások globális támogatására jött létre. Az alap a Samsung NEXT többlépcsős globális innovációs platformjára építve különböző erőforrásokkal és mélyreható szakértelemmel segíti a technológia területén működő vállalkozásokat.

„A szoftverek és a szolgáltatások a Samsung Electronics DNS-ének alapvető részévé váltak, és az induló vállalkozások kulcsfontosságúak elképzeléseink megvalósítása szempontjából” – idézik David Eunt, a Samsung NEXT elnökét a vállalat közleményében. „A Samsung továbbra is támogatja a legkülönbözőbb vállalkozásokat. Az alap létrehozása jó példa a startup vállalkozások világszerte történő támogatása terén végzett erőfeszítéseinkre.”

Az alap már a pre-seed fázistól támogatja a vállalkozásokat, elsősorban olyan területeken, mint a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia, az IoT és más úttörő technológiák. Az Alaptól eddig többek között az alábbi vállalatok kaptak támogatást: Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK és Virtru.

A Samsung lépése a startupok és a vállalat számára kölcsönösen tartogat előnyöket. Ahogy Brendon Kim, a Samsung NEXT Ventures elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója fogalmaz: „Befektetéseinknek köszönhetően a startup vállalkozások is élvezhetik a Samsung platform lehetőségeit, amely felgyorsítja növekedésüket és végeredményben a sikerhez is hozzásegíti őket. A Samsung NEXT Alap segítségével tovább nő globális befolyásunk, miközben nagyobb hozzáférést kapunk az előremutató ötletekhez, termékekhez és tehetségekhez.”

Szeptemberben a Samsung NEXT újabb irodát nyitott, ezúttal Tel-Avivban (Samsung NEXT Tel Aviv). Az új helyszín világszerte az ötödik iroda, a szervezet Mountain View, New York, San Francisco városában és Koreában már rendelkezik központtal és 2017-ben várhatóan további irodákkal bővül.

A Samsung NEXT tevékenységéről további információk a szervezet honlapján olvashatók.