Itt egy statisztika az Uber magyar utasairól

-

A szolgáltatást használók magasan kvalifikáltak, 80 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, vagy jelenleg is egyetemre jár - saját utasairól közölt statisztikákat az Uber.


Az Uber magyar felhasználói az esetek közel 60 százalékában nem egyedül utaznak, negyedük majdnem mindig megosztja az utazást ismerősével - derül ki az Uber felméréséből, amelyet az utasai körében végzett.

A kutatásból kiderült az is, hogy a magyar felhasználók leginkább szórakozni járnak az Uberrel, de vannak, akik a munkahelyükre is így jutnak el. A cég azt is megkérdezte, hogy a felhasználóik mennyire használták a taxit: eszerint a regisztráltak közel egyharmada korábban sem használt, és most sem használ taxit, minden tizenkettedik utas pedig bevallottan kevesebbet használja az autóját, amióta Ubert is használ.

Arra a kérdésre, hogy “miért kezdett el Ubert használni”, a leggyakoribb válasz a kedvező ár mellett az volt, hogy az okostelefonos autórendelés kényelmes, az automatikus online fizetés pedig egyszerű. Minden harmadik felhasználó szerint az Uber erőssége, hogy az utas már az utazás előtt tudja, hogy körülbelül mennyit fizet majd az útért, az út végeztével pedig az út részleteiről emailben összegzőt is kap.

Az uberezők 83 százaléka szerint a megosztáson alapuló gazdaság pozitív hatással lesz Magyarország gazdasági fejlődésére, 87 százalékuk szerint pedig kifejezetten jó dolog, hogy az Uber elérhető Budapesten.