Továbbra is a tech startupok az élen

-

Melyik gazdasági ágazat kínálja jelenleg a legtöbb lehetőséget és nyereséget egy kezdő vállalkozásnak?


Bár a startup fogalma nem szektorspecifikus, a legzajosabb sikereket mégis a tech vállalkozások aratják. Olyannyira így van ez, hogy a startupokat, köznapi definíciójuk szerint, minden esetben összekötjük a technológiai innovációval. Az Alltostartups cikke arra keresi a választ, hogy miért alakult így és mi támasztja alá ezt a tendenciát.

Az egyik legkézenfekvőbb ok az a technokulturális fordulat, amely az utóbbi évtizedekben vált uralkodó paradigmává. A technológia átszövi életünk minden aspektusát, az internetes keresőszoftverek, a munkánk során használt eszközök mind-mind alapvető részévé váltak mindennapjainknak. Már önmagában ez is jó ok arra, hogy mi is kivegyük a részünket ebből a gyümölcsöző üzletágból, de van még néhány további motiváló tényező is.


A technológia világa folyamatos mozgásban van.

Ezzel az állandó átalakulással, megújulással pedig számos új vállalkozás érkezik a piacra. A fogyasztók nyitottak az újra, és keresik az innovatív technológiai szolgáltatásokat, izgalmas termékeket. Ezért lesz mindig hely egy új startupnak és egy új megoldásnak. A statisztikák is azt mutatják, hogy a tech-szektor egy gyümölcsöző és jól jövedelmező üzletág, mely az elmúlt években stabil és látványos növekedését produkált világszerte. És kívánhatna-e többet magának egy induló startup, mint egy magasan szárnyaló piacot?A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek.

Ez egy óriási piac, melynek számtalan speciális, szerteágazó területe van. Sokan tartanak attól, hogy kellő technológiai tudás nélkül nem tudják majd megvetni a lábukat, azonban erről szó sincs. Viszont rendelkezni kell azokkal a képességekkel, melyek nélkülözhetetlenek egy vállalkozás vezetéséhez, ezek pedig: a megfelelő vállalkozói attitűd és a kimagasló marketingképesség. A többire kiváló szoftverek állnak rendelkezésre, melyek minden támogatást megadnak a vállalkozóknak, de online tanfolyamok, segédanyagok révén is bárki gyorsan elsajátíthatja a szükséges és alapvető tech-tudást.A tech-szektor maga az innováció.

A startupperek olyan megoldásokon és technológiákon dolgozhatnak, melyek akár áttörést is hozhatnak, és megváltoztathatják a felhasználók életét. Ráadásul, míg más ágazatokban nehéz versenyre kelni a már megállapodott cégekkel, ebben az iparágban az újonnan érkezők gyakran hoznak magukkal olyan egyedi megoldásokat, melyek hiányoznak más vállalatok kínálatából, így valódi versenyt támaszthatnak vagy kiválóan kiegészíthetnek más szolgáltatásokat, termékeket.

A tech-szektor egyetlen nagy kihívása, hogy folyton a jövőt kell fürkészni. A fogyasztói igények és érdekek gyorsan változnak, ám aki képes a proaktivitásra, illetve lépést tart a fejlődéssel, az jó eséllyel megtalálja majd a számítását a tech-paradicsomban.