Rekordszámú pályázat az InnoMax Díjon - indul a zsűrizés

-

Lezárult az Invitech InnoMax Díj pályázati időszaka. Most az összetételében megújult zsűrin a sor, hogy kiválassza a legígéretesebb innovációkat.


Az Invitech Solutions, mint az Invitel Zrt. vállalati és nagykereskedelmi üzletágának jogutóda, 2016-ban hetedik alkalommal, elnevezésében, szerkezetében és szellemiségében is megújult formában hirdette meg az InnoMax pályázatot. A cég 2010-ben azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív, a gyorsan változó piaci körülmények között is helytálló cégekre.

Az idei évben megújult díj középpontjában a mindannyiunk életét jobbá tévő, a közérdeket szolgáló innováció elősegítése áll. A díj pályázati időszaka lezárult, most a zsűrin a sor, hogy kiderüljön, mely hazai innovációs kezdeményezések érdemlik ki a legjobbaknak járó elismeréseket.

A pályázatok elbírálásában új tagként részt vesz Dr. Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, az üzleti világból pedig Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója is vállalta a felkérést. Mellettük szintén új tagként, a civil szférát képviseli Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója. Továbbra is részt vesz a zsűri munkájában Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Dr. Peredy Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal stratégia- és programtervezője. Az Invitech Solutions igazgatóságának képviseletében Javorniczky Áron és Mártha Imre operatív főigazgató vesznek részt a díjazottak kiválasztásában.

A 2009-ben alapított díjra három kategóriában – Business, InnoApps, InnoMax nonprofit – lehetett nevezni. A napokban lezárult pályázási időszak után, a szakértők elkezdték a beérkező anyagok feldolgozását. A díjakkal járó támogatások jelentős emelése mellett fontos változás volt, hogy a kiírás is egyszerűbbé vált. Részben ennek is köszönhető, hogy rekordszámú pályázat futott be, csak a nonprofit kategóriába benevezett pályaművek száma 130.

A beérkezett pályaművek alapján már most kijelenthető, hogy az üzleti, a fejlesztői és a civil kategória nevezői is magukénak érezték a kiírás szellemiségét, a közösségi célokat segítő elképzelések mindhárom kategóriában megjelentek. Így például a nyelvtanulást új alapokra helyező mobilapplikáció, az idős családtagokkal való folyamatos kapcsolattartást segítő IoT-megoldás, vagy az orvos-beteg kapcsolatot támogató, mesterséges intelligencia-alapú fejlesztés egyaránt megtalálható a témák között. A pályaművek között szerepelnek az egészséges, és élhető környezet megőrzését, a fiatalok biztonságosabb internethasználatát, vagy a hátránnyal élők közmű-ügyintézését segítő fejlesztési elképzelések is.

A beérkezett nagyszámú pályázat feldolgozását követően a zsűri januárban ül össze, hogy kiválassza az egyes kategóriák győzteseit, a díjazott pályaműveket.