Ön enne tücsköt? Van, aki rengeteg pénzt keres ezzel

Forrás: Wikipedia

-

Meglepő ötlettel keres jó sok pénzt egy startup.


Az Exo nevű startup nemrég 4 millió dolláros befektetést kapott, így összesen már 5,6 millió dollár sikerült összekampányolnia. És hogy mi a termék? Egy tücsökből készült ételt árulnak rúd formában.

A lényeg, hogy a bogárban lévő proteint használják fel por alakban, ezt árulják protein rudakként. És sikerült is rengeteg embert meggyőzniük, hogy ez bizony nekik is jó lesz. Meggyőzésként még hozzáteszik, hogy a rengeteg protein mellett az állatnak olyan íze van mint a pörkölt diónak.

Persze az emberek finnyássága gondot okoz a terjeszkedésben, ám nem ez az egyetlen probléma, a költségoldal is komoly kihívásokat állít az Exo elé: fél kilogrammnyi port 3-4 ezer állatból lehet előállítani, ami nagyjából 30 dollárba kerül. Az állatokat a cég alvállalkozóknak küldi, akik előállítják a port a protein rudakhoz. Ez egyelőre túl magas költséget jelent, ám a cég alapítója, Greg Sewitz bízik benne, hogy az új befektetéssel segítségével sikerül majd megoldást találni erre a problémára is.

„Az emberiség évezredek óta eszik rovarokat, ám igaz, amikor először előálltunk az ötlettel, mindenki kinevetett minket” - mondta a TechCrunch-nak Sewitz.

„Néhány évszázaddal korábban a homárt is tengeri féregnek tartották, míg manapság már fenséges ételnek” - adott hangot reményeinek az alapító. Hát annyiban biztosan igaza van, hogy a homár és a tücsök is ízeltlábú, ám hogy sikerül-e valóban megváltoztatnia az étkezési szokásainkat, az még a jövő zenéje…