FinTech startupokat támogat az MKB

-

Az MKB Bank FinTech programjának versenyén pénzügyi technológiai innovációkat díjaztak.


Az MKB Bank FinTech versenyére ötvenhat érvényes pályázat érkezett, ezek közül nyolcat díjaztak, amelyek így részt vehetnek a program inkubációs szakaszában. A jövő januárban induló inkubációs programban a kiválasztott megoldásokat 18 hónapon keresztül fejlesztik tovább az MKB finanszírozása mellett.

A nyolc nyertes projekt között szerepel személyes pénzügyi menedzsment, robot befektetési tanácsadó, csalásdetektáló, áruhitelezést, tőkeági finanszírozást támogató, továbbá big data alapú ügyfélprofilozó megoldás is.

A Blueopes csapata például automatikus vagyonmenedzsment platformot fejleszt a bankkal együttműködésben, a Family Finances pedig egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket. A Tőkeportál nevű projekt egy közösségi tőkeportál létrehozására törekszik, az egyre terjedő, újfajta közösségi finanszírozási modell, az úgynevezett equity crowdfunding elveire alapozva. Az Elevator Finance 7 olyan hitelközvetítő cég létrehozását tűzte célul, amely az online vásárlásoknál könnyíti és gyorsítja az azonnali hitelfelvételt.

A győztes megoldásokkal egyértelműen az a cél, hogy az ügyfelek tudják őket alkalmazni, de az ötletgazdákat el akarják juttatni odáig, hogy innovációik piac- vagy exportképesek legyenek – tudatta közelményében a bank. Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: az ötletek minősége túlmutat a várakozásaikon, ezért úgy döntöttek, hogy a kiválasztott nyertesek mellett a további ötletek közül is megvalósítják a legjobbakat egy második ütemben.