Csend legyen, dolgoznék!

Fotó: Eric Bailey

-

A kezdő vállalkozások életében előbb vagy utóbb eljön az idő, amikor találni kell egy helyet a csapatnak, ahol hatékonyan és kényelmesen tudnak dolgozni. De vajon milyen legyen az iroda?


A kezdeti időben talán jó választás lehet egy coworking iroda, amely átmenetet jelent az otthoni körülmények és a professzionális, privát iroda között, és ahol szabadon, viszonylag költséghatékonyan, kötelezettségek nélkül lehet dolgozni. Ezek a közösségi irodák amellett, hogy biztosítják a munkavégzéshez szükséges helyet és részben az infrastruktúrát, sokszor még inkubációs és mentorprogramokkal, konferenciákkal, workshopokkal is megkönnyítik a startupperek életét. Mióta Brad Neuberg amerikai fejlesztő feltette magának a kérdést: miért kellene választania a szabadság és a közösség között, majd Hat Factory néven megalapította a világ első coworking irodáját, azóta világszerte egymás után nyílnak meg a közösségi munka örömeit hirdető helyek.

Hosszú távon viszont nem biztos, hogy a közösségi munkavégzés a tökéletes választás. Hogy miért nem? Az open office-ok (egyterű irodák) és a coworking irodák kevésbé vonzó oldalát mutatja be a startupnation.com cikke.

Az amerikai Gensler építőipari cég 2013-ban elvégzett munkahelyi felmérése szerint az alkalmazottak 70 százaléka open office térben dolgozik. Az egyterű iroda a közösségépítésnek jót tehet ugyan, a koncentrációt viszont teljesen ellehetetleníti. Több tanulmány is alátámasztotta, hogy azok, akik ilyen környezetben dolgoznak, kevésbé termelékenyek, és igenis szükségük van csendre a maximális odafigyelést igénylő munkához, valamint a feltöltődéshez és a pihenéshez.

Az eredmények azt is megmutatták, hogy a dolgozók 53 százalékát zavarják a többiek az összpontosításban. Ha ez még nem lenne elég, az egyterű irodában dolgozók esetében 29 százalékkal gyakoribb, hogy félbeszakítják őket a munkájuk közben, mint a privát szobában dolgozók esetében. És ha már a megzavarásnál tartunk: 12 perc 40 másodperc az az átlagos idő, amit egy feladattal tudunk eltölteni, mielőtt megszakítanának minket, majd pedig 25 perc 26 másodpercre van szükségünk ahhoz, hogy újra képesek legyünk az adott feladatra koncentrálni.


Naponta körülbelül két órát veszítünk el a zavaró tényezők miatt.

Azok a dolgozók, akik nyugodt helyen végezhetik munkájukat, 88 százalékkal gyorsabban sajátítanak el új dolgokat, 57 százalékkal jobbak az együttműködésben, 31 százalékkal innovatívabbak és szintén 31 százalékkal elégedettebbek munkájukkal. A Gensler felméréséből az is kiderült, hogy jelenleg az alkalmazottak 36 százaléka végezheti a munkáját csendes és elszeparált helyen, míg 43 százalék van olyan szerencsés helyzetben, hogy egy extra kényelmes, pihenésre is alkalmas térben munkálkodhat. A riport szerint a legfontosabb funkciók, melyeket a munkatársak keresnek egy munkahelyen, a béke és a csend, a szép, inspiráló környezet, a magánszféra és a megfelelő felszereltség a feladatok elvégzéséhez.

Ebből az látszik, hogy nem csak a munkaterületnek kell csendesnek lennie, de biztosítani kell a munkatársak számára a megfelelő kényelmet és a relaxációhoz való lehetőséget is. Ezek együttesen csökkentik a munkahelyi stresszt, és elősegíthetik az új ötletek, innovációk születését is. A nagy tech vállalatok, mint a Facebook, a Google vagy az Apple már ismerik a titkot. Fényűző, nyitott tereket alkottak meg olyan apró zugokkal és beszögellésekkel, ahol a munkatársak megtalálhatják a békét és a csendet, kényelmes bútorokon dolgozhatnak, emellett pedig számtalan olyan teret hoztak létre, ahol pihenhetnek is.

Még ha nincs is lehetőségünk egy mini Google irodát létrehozni, a célunk az legyen, hogy megteremtsük a munkatársak számára azt a környezetet, ahol kényelmesen és hatékonyan dolgozhatnak. Hiszen az ő hatékonyságukon múlik vállalkozásunk sikere.