Az okosváros és a mobilitás a BE SMART idei témája

-

A Budapesti Vállalkozási Közalapítvány (BVK) ismét meghirdette a BE SMART startupversenyt. A Düsseldorfi Magyar Főkonzulátussal, a think.BDPST-el és a Vodafone Deutschland-dal közösen szervezett versenyen győztes projekteket 2017. március 28-án, a Düsseldorfi Magyar Startup Eventen, illetve 2017. március 30-31-én, a think.BDPST rendezvényen, a Startup Cornerben mutathatják be az ötletgazdák.


Az idén 5. alkalommal meghirdetett, kétfordulós versenyre olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A jelentkezési határidő február 10.

A smart city (okosváros) és mobilitás témában kiválasztott 10 startup egy-egy képviselője részt vehet március 28-án a Düsseldorfi Magyar Startup Eventen, amely elsősorban a magyar startupokat segíti abban, hogy a német piacra léphessenek. A rendezvényen az induló vállalkozásoknak lehetőségük nyílik bemutatkozni az észak-rajna-vesztfáliai régióban jelen lévő és más német nagyvállalatok innovációs vezetői és befektetői előtt.

A jövő munkahelyei, a jövő oktatása, egészségügyi innováció és mesterséges intelligencia témákban kiválasztott 10 startup március 30. és 31. között a think.BDPST kísérő rendezvényén, a Startup Corneren is bemutatkozhat, ahol a résztvevők nemzetközi és hazai szakemberek, befektetők és nagyvállalatok innovációs vezetői előtt ismertethetik vállalatukat.

A BVK a nyertes startupok részére mentorálást nyújt, hozzájárul ismertségük növeléséhez, információkkal látja el őket a hazai és a nemzetközi startup világ aktuális eseményeiről, valamint további rendezvényeken való megjelenési lehetőséget biztosít számukra.

A BVK ezúttal a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátussal, a think.BDPST-el és a Vodafone Deutschlanddal együttműködve hirdeti meg a versenyt. A részletes pályázati kiírás a BVK oldalán olvasható.