Most kiderül, mitől lehet még édesebb a csokink

Fotó: AFP Photo/Warner Bros. / The Kobal Collection / Mountain, Peter / AFP Photo/Warner Bros. / The Kobal Collection / Mountain, Peter

-

Egy tanulmányra alapozva egy brit cég egész érdekes ötletet valósított meg.


Az Oxfordi Egyetem tudósai közzétettek egy kutatást, amely szerint a magas frekvenciájú hangok fokozzák az édességérzetünket, míg a mély hangok a keserűség ízét emelik ki.


A kutatást még 2010-ben publikálták, most azonban egy brit „százforintos” bolthálózat tudósai a YouTube-ra felraktak egy olyan, tízperces hosszúságú videót, amely csak magas hangokat tartalmaz, hogy ezzel is édesebb legyen a csokinyuszi és a csokitojás.

Próbálják ki, tényleg így van-e. A hírt megíró i100 szerkesztőségében azonban eléggé különbözőek a tapasztalatok, van, aki szerint tényleg édesebb, van, aki szerint nem. Én – azt hiszem – megőrülnék, ha végig kellene hallgatnom a teljes videót.