Kitalálta az IKEA a jövő húsgombócait

-

Nem mindegyik tűnik túlzottan étvágygerjesztőnek.


Az ENSZ 2009-es számításai szerint 2050-re 70 százalékkal kell több élelmet előállítani, hogy a növekvő népesség igényeit kielégítsék. Ebből a statisztikából kiindulva az IKEA kutatólaborja, a Space10 úgy döntött, hogy megvizsgálja, hogyan nézhet ki a jövő étele. Formának a gombócot vették az áruházlánc kedvelt húsgolyói alapján, illetve azért is, mert szinte nincs olyan kultúra, amelyiknek ne lenne valamilyen hasonló étele (például a fasírt, a közép-keleti kofta vagy az olasz húsgombóc).


A jövő gombócai azonban nem sertés- vagy marhahúsból készülnek majd, gondolják a Space10-nél. Hanem például mesterséges, laborban létrehozott húsból, ételhulladékból, rovarokból, zöld algából, tápanyagporokból vagy diófélékből.

A kitalált gombócokról a Space10 blogján olvashat bővebben.