„Kansas City szeret téged” – üzenik a drukkerek Németh Krisztiánnak

-

Habár csapata számára befejeződött a bajnokság, a magyar csatár góllal búcsúzott, a drukkerek szeretete pedig elárasztja a Facebook-oldalát.


„Nem hiszem el ezt a meccset... A legidegőrlőbb, amit valaha játszottam” – tette ki Facebook-oldalára az eredmény kíséretében a Portland Timbers–Sporting Kanasas City-mérkőzés eredményét Németh Krisztián. Csapata, a Sporting a rendes játékidőben elért 1-1, majd a hosszabbítást követő 2-2 (az SKC vezető gólját Németh rúgta) után egy 11 körös szétlövésben maradt alul 7-6-ra, és ezzel véget is ért az idényük.


I can't belive that game... The most thrilling match I have ever played. #PORvSKC 2-2 (7-6)Hihetetlen meccs volt... Soha Ilyet még nem éltem át.

Posted by Krisztián Németh official on Thursday, October 29, 2015

A Sporting hivatalos oldala is méltatja, és egyértelműen a mérkőzés legjobb kansasi játékosának tartja.

Mint írják, a Sportingot az első félidőben lefocizta a Portland, a kapura lövések aránya 8-2 volt a hazaiak javára, és a vendégek mindkét lövése az egyedüliként értékelhető aktivitást mutató Németh nevéhez fűződött. Első lövését a 15. percben a hazai védők blokkolták, a 28. percben pedig Kwarasey kapus hárította a tizenhatoson kívülről eleresztett lövését.

„A második félidő első helyzete is Németh révén alakult ki, aki az alapvonalnál megverte védőjét, majd Dom Dwyert hozta lövőhelyzetbe” – írja a sportingkc.com.

A rendes játékidő 87. percében egyenlítő kansasiak a hosszabbításban a vezetést is megszerezték. „Németh, aki fantasztikus gólt lőtt (azt a bizonyos szólót) a csapat legutóbbi portlandi fellépésén, újra főszereplő lett a döntő pillanatban, amikor világklasszis befejezéssel talált a kapuba a 96. percben. Első labdaérintésével becsapta George Fochive-et, majd a másodikkal a kapu hosszú felső sarkába bombázott” – dicséri a szerző a magyar csatárt. Majd kiemeli, hogy Németh mindhárom idei sorozatban (alapszakasz, US Open Cup és az MLS Cup néven futó rájátszás) szerzett gólt, és összesen 16 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.



A szurkolók pedig nem győznek elég hálásak lenni az első amerikai szezonjában a csapatot kupagyőzelemhez segítő magyar csatárnak, aki a sorozat gólkirálya lett, és a döntőben is betalált.

„Mindent megtettél, amit csak lehetett! Fel a fejjel, haver! Találkozunk a következő szezonban, amikor visszahozzuk a kupát Kansas Citybe!”

„Csodálatos gólt lőttél ma este is. Főszereped volt a szezon sikereiben. Köszönjük a kemény munkádat és az elhivatottságodat!”

„Fel a fejjel, fantasztikus meccsed és szezonod volt! Kansas City szeret téged!”

„Hihetetlen volt a teljesítményed, és elképesztő volt látni, ahogy játszol a pályán. Köszönöm!”

„Pokolian nagy meccs, és pokolian nagy szezon! Fantasztikus volt látni a benned lakozó szupersztárt!”

Hogy mennyire megszerették a magyar 9-est, jól mutatja, hogy az amerikai drukkerek közül már többen is azt latolgatják, hogy milyen poszton fog játszani jövőre, és többen is akadnak, akik már a válogatott menetrendjével is tisztában vannak, és sok sikert kívánnak Némethnek a Norvégia elleni meccsekre.