Hihetetlenül sokan akarják látni Banksy kicsit sem vidám parkját

Fotó: Getty Images / Matthew Horwood

-

A világhírű graffitiművész legújabb installációját öt héten át lehet megnézni az angliai Weston-super-Mare-ban. Az érdeklődők rohama miatt szombaton összeomlott az online jegyértékesítés.


A Dismaland, vagyis Komor park nevű létesítmény szombattól várja a látogatókat, és szeptember 27-ig naponta mintegy 4000 ember nézheti meg. Az első nap összeomlott a park honlapja, így nem lehetett online jegyet venni, a látványosság előtt pedig a The Sun tudósítása szerint 800 méter hosszú sor kanyargott.



A park nemcsak Banksy, hanem kedvenc alkotói, köztük Damien Hirst és Darren Cullen munkáit is tartalmazza. Összesen 58 művész működött közre benne. Banksy tíz új alkotást jegyez, ez az első nagy-britanniai projektje 2009 óta.



Banksy gyerekek számára nem ajánlott családi témaparkként jellemezte a létesítményt. "Menekülés az agyatlan menekülés elől" - mondta róla.



Bár a parkban híres rajzfilmfigurák szobrai is feltűnnek, a projekt nem a Disneyland ellen irányul - hangoztatták az alkotók. David Cameron brit miniszterelnök éppúgy látható, mint Hamupipőke, igaz, ő végzetes balesetet szenvedett hintójával, amit paparazzók hada próbál megörökíteni.