Az Agárdi Pálinkafőzde lett az év párlatfőzője a Destillatán

-

A 2015-ös Destillata nemzetközi párlatverseny díjátadóját Burgenlandban tartották. A magyarok 4 nagy arannyal, 8 ezüsttel es 8 bronzéremmel tértek haza.


Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és a cég egyik tulajdonosa vette át a kitüntetést. Az eseményt követően elmondta: a szakmát tulajdonképpen itt Burgenlandban, egy helyi tanítómestertől sajátította el, „ezek szerint nem is olyan rosszul”.


Ezüstéremmel a svájci Heiner'st, bronzzal a német Liebl főzdét jutalmazták. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett.

A zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakilitiben működő Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől.

Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.

Kilenc nemzet 162 üzeme vett részt a versenyen, a szakértő zsűri csaknem 1500 terméket értékelt. Ausztriából 88, külföldről 74, Magyarországról 25 pálinkafőzde vett részt a Destillatán.