A kapitány beengedett egy újpestit a válogatott keretbe

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Bernd Storck csak itthon játszó focistákat hívott meg az Eb előtti első összetartására, és megbocsátott az Újpesten történtekért. Illetve van egy légiós, de nem fogja kitalálni, hogy ki az.


A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a hétfőn kezdődő telki összetartással a válogatott megkezdi közvetlen felkészülését a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra. A június 9-én esedékes elutazásig további négy összetartás lesz Telkiben, kettő pedig Ausztriában.


Bernd Storck rövid- és hosszabb távú célokat is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt, és olyan, 26 tagú keretet hívott össze, amelyben helyet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszereplő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárát, Mervó Bencét, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

„Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban. Emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A válogatott későbbi megmérettetései során” – nyilatkozta a német edző.

Storck hangsúlyozta, hogy a válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll azok előtt, akik jó formájukkal bizonyítják, hogy helyük van az együttesben.

„Nagyon örülök, mert minden hónapban összehívhatom a fiúkat. Szeretném megköszönni az összes NB I-es edzőnek a lehetőséget, hogy már most, júniushoz képest ennyire korán összehívhattuk a játékosokat. Vasárnap délután kezdünk majd, szerdán pedig egy edzőmérkőzést is szeretnénk játszani” – mondta az M1 aktuális csatorna érdeklődésére Bernd Storck. Hangsúlyozta: most az a legfontosabb, hogy a játékosok erőnléte rendben legyen.

A kapitány, úgy látszik, nem vette zokon, hogy hétvégén az újpesti biztonsági szolgálat nem engedte be a Szusza Ferenc stadionba, és Litauszki Róbert személyében egy lila-fehér játékost is szeretettel vár Telkiben.

Az edzőtáborozó keret:
kapusok:

Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK), Nagy Gergely (Vasas)
védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Litauszki Róbert (Újpest), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Predrag Bosnjak (Haladás), Leandro de Almeida (Ferencváros)
középpályások:
Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőr), Pintér Ádám (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Holman Dávid (Debrecen)
támadók:
Bódi Ádám (Debrecen), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Ugrai Roland (Haladás), Mervó Bence (FC Sion, svájci)